“Ontbijten met Talitha” in Pure Child Magazine: pompoenwafels

Verwarmende wafels met (van nature) zoete pompoen, licht bijgezoet met kokosbloesemsuiker. Kokosbloesemsuiker bevat vitaminen en mineralen, en wordt beschouwd als een ongeraffineerde suiker, die bovendien minder impact heeft op je bloedsuikerspiegel.
Ik mag gezonde ontbijtrecepten delen in Pure Child magazine! Het magazine heeft zelfs een nieuwe rubriek: “Ontbijten met Talitha“! Hoe cool is dat?! In deze rubriek zal ik kids-proof ontbijtrecepten delen voor het hele gezin.
Vermits ik bij voorkeur werk met seizoensproducten, bedacht ik een pompoenwafel-recept. Je vindt het in de herfst editie (november/december 2023) van Pure Child! Je kan, naast een abonnement, ook losse edities van Pure Child bestellen.

Deze wafeltjes zijn heel gemakkelijk en met slechts een handvol ingrediënten te maken, waaronder havermeel, pompoen en kokosbloesemsuiker.
Havermeel wordt beschouwd als een gezonder alternatief voor klassieke ‘witte’ tarwebloem. Gebruik een glutenvrij havermeel als je kind glutenvrij moet eten.
De wafels zijn van nature zoet door het toevoegen van een zoete groente (pompoen). Kokosbloesemsuiker ondergaat een beperkt bewerkingsproces, waardoor die nog vitamines en mineralen bevat. Hij wordt beschouwd als een ongeraffineerde suiker, die bovendien minder impact heeft op je bloedsuikerspiegel.

Kortom, een verantwoord ontbijtwafeltje of tussendoortje voor kinderen waarmee je kan variëren (bv. speculaaskruiden, kaneel of vanille toevoegen).