Over mij

Ben je op zoek naar gezonde kookinspiratie? Ben je gluten- of melk-intolerant? Eet je veganistisch of ben je een omnivoor die eens iets nieuws wil proberen?

Toen ik alsmaar vaker last kreeg van opgeblazenheid en buikkrampen, voelde ik dat mijn manier van eten niet werkte. Diep vanbinnen wilde ik wel ‘anders’ eten, maar ik wist niet hoe of wat en ondernam bijgevolg niets. Tot mijn buikklachten een tijd geleden een dieptepunt bereikten en ik naar mijn lichaam moest luisteren. Ik bleek intolerant voor melk, eieren, amandelen, zonnebloempitten, gluten en nog heel wat andere voedingsmiddelen.

Ik moest mezelf bijgevolg een nieuwe manier van eten aanleren. Ik zocht naar toepasselijke ontbijt-alternatieven voor brood en yoghurt, en schrapte cake en taartjes (die allemaal melk, eieren en gluten bevatten) van het menu. Ik ging aan de slag en begon met bakken, from scratch, om opnieuw van al dat lekkers te kunnen genieten op een manier die werkt voor mijn lichaam. Veel was er immers niet voorhanden en alternatieven voor melk, brood, cake en koekjes waren bovendien veelal verrijkt met veel geraffineerde suikers en andere toevoegingen. Ook die schrapte ik tijdelijk van het menu, om mijn darmklachten aan te pakken en mijn lichaam op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten herstellen.
Doorheen dit hele proces werd ik bewust van de impact van voeding op ons lichaam en weet ik nu beter welke voeding bij mij past. Zo switchte ik bijvoorbeeld van een brood- naar een fruitontbijt en heb ik meer energie. Het is onderdeel geweest van mijn weg naar ‘lichaamsbewustere’ keuzes.

Ik begon foto’s te maken van mijn creaties en al snel werd het Instagram-account “Tartelitha” geboren. Ik wilde mijn kennis delen en anderen inspireren door te tonen dat het anders kan, dat niemand zich uitgesloten hoeft te voelen omwille van andere voedingsbehoeften. Hieronder vind je enkele van mijn eerste food foto’s.
Intussen maak ik kleurrijke ontbijten, ontbijtboxen, lunches en dessert op bestelling. Naast foto’s deel ik via sociale media tips omtrent boeken en producten, en ontwikkel ik recepten voor magazines.
Heb je vragen of wil je je ervaring delen? Aarzel zeker niet om me te contacteren!