Ontbijt

Zoek je ontbijtinspiratie? Ben je gluten-, melk-, ei-, noten- of suiker-intolerant? Eet je veganistisch of ben je een omnivoor die eens iets nieuws wil proberen?
Door lichamelijke klachten moest ik mijn manier van eten herzien (voor mijn verhaal, zie ‘Over mij’). Stap voor stap werd ik bewust van wat mijn lichaam nodig heeft, maakte ik kennis met nieuwe ingrediënten en leerde ik mezelf een andere manier van ontbijten aan.
Zo switchte ik grotendeels van een ontbijt met brood en suikerrijk beleg naar een glutenvrij ontbijt bestaande uit (plantaardige) yoghurt, fruit en gezonde toppings.

Doordat ik mijn voeding aanpaste, rekening houdend met mijn intoleranties voor ei, melk en tarwe, en focus op onbewerkte (‘natuurlijke’) voeding, voel ik me minder moe en opgeblazen, en heb ik meer energie.
Ei- en melkvrij ontbijten betekent dat je al snel in het segment ‘plantaardig’ belandt. Of je nu zelf kampt met intoleranties of niet, ik hoop dat mijn creaties je zullen inspireren om wat vaker plantaardig te ontbijten! Dat is mooi meegenomen voor de dieren en de planeet :-).

Bestellen

Ontbijt op maat
Gezond, gluten-, lactose-, melk- of (geraffineerde) suikervrij, kids-proof, kleurrijk, koolhydraatarm of plantaardig… Ik maak ontbijt op jouw maat, voor jouw event, om te delen met familie of gewoon helemaal voor jezelf!
Ontbijtcake, muffins, pap, pannenkoekjes, yoghurt met fruit, enz. Laat je inspireren door de foto’s en laat me gerust weten wat je zou willen.

Ontbijtboxen
Energie Boost. Een ontbijtbox gevuld met lekkere en lichtverteerbare artikelen: frisse yoghurt met citroen en granola, appel crumble met noten-rozijnenmengeling en smeuïge pindakaramelcrème, bananen-ontbijtcake, granenpap met vers fruit… Fris, natuurlijk zoet, verwarmend. De ideale combinatie van ingrediënten om je dag gezond te starten. Plantaardig, vrij van geraffineerde suikers, melk en ei (glutenvrij op aanvraag).
Ontbijtbox op maat. Zie je hier een aantal artikelen die je zou willen proberen of heb je een specifiek verzoek? Laat het mij weten en we stellen een ontbijtbox samen op jouw maat.
Coming soon… de Inclusieve Ontbijtbox
Dag in dag uit op je voeding (moeten) letten betekent dat je heel wat tijd in de keuken spendeert. Je hebt andere voedingsbehoeften dan je huisgenoten, die vaak niet willen mee gaan met je nieuwe manier van eten. Sterker nog, gluten- of lactosevrije, of plantaardige voeding wordt door klassiekere eters vaak bestempeld als ‘te gezond’ en bijgevolg ‘niet lekker’. Wat als we zouden kiezen voor een inclusieve manier van eten, waarbij iedereen aan tafel van lekkers wordt voorzien?
Een ontbijtbox dat de klassieke, de allergeenvriendelijke én de gezondere manier van eten integreert. Combineer klassieke items met gluten-, lactose-, melk- of suikervrije, en plantaardige items. Bijvoorbeeld pistoletjes met kaas en lactosevrij beleg, plantaardige yoghurt, enz.
Meer info over deze ontbijtbox volgt later.

Coming soon… Kom proeven!

Ontbijt bij Atelier P. (Meldert, Aalst)
Thee selecteren, meubilair en servies kiezen, nadenken over de nieuwe indeling van de ruimte en plannen tekenen, een menu samenstellen… Momenteel help ik Patricia van Atelier P. (mijn moeder!) met de opstart van haar nieuwe ontbijthuis/tearoom. De voorbereidingen zijn aan de gang.
Je zal er heerlijk kunnen ontbijten (op reservatie) en genieten van een ijsje, pannenkoek of wafel. Naast klassieke ontbijtformules zullen er ook aangepaste (en plantaardige) ontbijtjes van de hand van Tartelitha worden aangeboden. Blijf op de hoogte van de verbouwwerken via de Facebook-pagina van Atelier P.!

Tartelitha’s Ontbijtbar
Als je intolerant bent voor ei, melk en tarwe (gluten), en je buitenshuis gaat ontbijten, kom je dikwijls van een kale reis terug.
Yoghurt (melkproduct) met granola en een beetje fruit, broodjes (gluten), spek met eieren, pannenkoekjes (gluten, melk, ei)… Ontbijtartikelen worden meestal in de klassieke vorm aangeboden. Vaak ligt er weinig kleur (en fruit) op je bord en ligt de focus vooral op broodproducten met klassieke charcuterie. Ik word er persoonlijk niet zo vrolijk van.
Dit inspireerde me om de vernieuwde ruimte van Atelier P. in Meldert te gebruiken als ontbijtbar, tijdens de sluitingsdag van Atelier P. Meer info volgt later!

Laat je inspireren

Magazines
Pompoenwafels door Tartelitha
PURE CHILD magazine
herfst editie 2023
Gezond pinda ijs door Tartelitha
BLOOM magazine
herfst editie 2023